16 Şubat 2013 Cumartesi

İlk Radyoyu kim buldu

İlk Radyoyu kim buldu
Popov, Lodge ve Marconi, Edward Branly'nin bulduğu Branly Tüpü adı verilen ve radyo dalgalarını saptamak için kullanılan bir aracı geliştirmeye çalışıyorlardı. 1890 yılında başlayan bu geliştirme çabaları 1895 yılında Marconi ve Popov'un birbirlerinden habersiz bir şekilde geliştirmeleri ile sonlanacaktı. 1896 yılında ise ilk defa Popov tarafından "Heinrich Hertz" ismi Mors alfabesi kullanılarak anlaşılır bir şekilde iletildi.
İtalya'da aradığı desteği bir türlü alamayan Marconi sonunda İngiltere'ye gitti ve burada ilk radyonun patentini aldı. Bu patent alımının ardından birçok farklı versiyonu üretildi. Lee De Forest ve Edwin Howard Armstrong Amerika'da radyo teknolojisinde çok büyük değişiklikler yaptılar. Tüpler ve devreler kullanarak bambaşka bir hal kazandırdılar. 1947 yılında transistorun icadı ise radyo teknolojisi için bir devrim olmuştur.

Radyonun Tarihi icadı - Radyoyu kim icat etti

Radyonun Tarihi icadı - Radyoyu kim icat ettiİtalyan Mucit Guglielmo Marconi radyoyu icat eden kişi olarak kayıtlara geçmiştir. Ancak radyonun kendi icadı olduğunu iddia eden birçok kişi ortaya çıkmıştır. Telsiz telegraf patentine sahip olan Nikolai Tesla, Olive Lodge bu iddiayı ortaya atanların başında gelir. Rus mucit Alexander Stepanovitch Popov ise anlaşılabilen ilk radyo dalgalarını iletmeyi başarmış ancak bu icadı için Patent almamıştır. Daha pek çok insan vardır fakat ticari başarıyı yakalayan kişinin Marconi olduğu herkesçe kabul edilir.

15 Şubat 2013 Cuma

Radyo D

Canlı Radyo D dinle, radyod , d radyo ,radyo d canlı yayın ,dradyo , 104 Fm
Radyo D müziği ve programcılarıyla olduğu kadar haber bültenleriyle de dikkat çekiyor. Saat başı yayınlanan hızlı ve güncel haber bültenleriyle gündemin de nabzını tutuyor.
Gün boyunca her yaştan her kesimden dinleyiciye hitap eden yayınları ve popüler şarkılara yer veren müzik akışıyla en çok tercih edilen radyolar arasında üst sıralarda yer alıyor. Sivil Toplum örgütlerinin seslerini duyurmak için Radyo D ile ortak çalışmalar ve kampanyalar yapmak istemeleri radyomuzun geniş dinleyici profilini ve etkisini ortaya koyuyor. Ayrıca konser, turne, tiyatro, konferans, fuar, seminer gibi bir çok etkinlik için organizatörler medya partneri olarak Radyo D’yi tercih ediyor.
Radyo D öğrenciler, ev hanımları, çalışan kesim gibi değişik kesimlerden dinleyicileri bir arada yakalamış ender radyolardan biridir. Radyo D’nin yayıncılık başarısı ödülleri ile de yıllardır kanıtlanmaktadır. Radyo D geçtiğimiz yıllarda aldığı ödüllere ek olarak, Maltepe Üniversitesi Zirvedekiler 2005-2006 İletişim Ödüllerinde Zirvedeki Radyo Kanalı seçildi. Ayrıca Hakan Gündüz, hem Maltepe Üniversitesi Zirvedekiler İletişim Ödüllerinde hem de (RAYAD) Radyo Yayıncıları Derneği’nin dinleyicilerin oylarıyla yaptığı oylamada “Yılın Radyocusu” seçildi.
Radyo D teknolojik alandaki gelişmeleri yakından takip ederek, 2001 yılından bu yana stüdyolardan verici sistemlerine kadar tamamı dijital teknoloji ile donanımlı ekipmanlarla yayın yapmaktadır. Kullandığımız teknolojiyle ilgili detaylı bilgiyi “Teknolojimiz” sayfasında bulabilirsiniz. Türkiye’de 33 merkezde FM frekansından, Türksat 2A uydusu ile tüm Avrupa’da ve İnternet üzerinden de tüm dünyada dinlenebilen Radyo D araştırma raporlarında en çok dinlenen radyolar arasında hızla yükseliyor.

Radyo D

İletişim Bilgileri
Adres: Doğan TV Center Bağcılar 34204
İstanbul / Türkiye
Tel: 0 212 413 53 39
Fax: 0 212 413 53 50
E-mail: info@radyod.com

Radyo D

Frekans Bilgileri
Adana 104.4
Alanya 103.8
Ankara 104.0
Antalya 104.0
Balıkesir 104.0
Bursa 104.0
Çeşme 103.9
Çorlu 104.0
Denizli 88.3
Diyarbakır 104.0
Erzurum 104.0
Eskişehir 104.0
Gaziantep 104.0
Gümüşhane 104.0
İstanbul 104.0
İzmir 104.0
Kayseri 96.0
Kelkit 104.0
Kemer 104.0
Kocaeli 104.0
Konya 104.0
Kuşadası 104.1
Kütahya 104.0
Malatya 104.0
Mersin 104.0
Osmaniye 104.0
Samsun 104.4
Tekirdağ 104.8
Trabzon 104.0
Yalova 104.0
Zonguldak 100.4
Bulunduğunuz ile göre frekansı öğrenerek Radyo d dinleyebilirsiniz. Direkt canlı yayına, sitemizi kullanarakda bağlanabilirsiniz. Radyo D, sunduğu haberlerin yanında türkçe müziklerle sizleri karşılıyor..

14 Şubat 2013 Perşembe

Bayana Yapılan Asker şakası

Bayana Yapılan Asker şakası

Asker Arkadaşı Orçun

Asker Arkadaşı Orçun

Bulduğu Telefon Başına İş Açtı

Bulduğu Telefon Başına İş Açtı

Şırnaklı İki Sevgilinin Telefon Konuşması

Şırnaklı İki Sevgilinin Telefon Konuşması

Esra Ceyda Akbil İle İndirimli Alışveriş

Esra Ceyda Akbil İle İndirimli Alışveriş

Yarışıyorum Sandı Tanımadığı Adamı Tokatladı

Yarışıyorum Sandı Tanımadığı Adamı Tokatladı

Esra Ceyda Kardeşler Video

Esra Ceyda Kardeşler Video

Kolpaçino İşemeli Sıçmalı Ayin

Kolpaçino İşemeli Sıçmalı Ayin

Annem bana popo dedi :)

Annem bana popo dedi :)

Ne İstiyorsunuz bee :D

Ne İstiyorsunuz bee :D

Mario Oynayan Kız Cinnet Geçiriyor

Mario Oynayan Kız Cinnet Geçiriyor

Cesaretin Varsa Dokunsana Yavrusuna

Cesaretin Varsa Dokunsana Yavrusuna

Kamera Şakası emocu cocuk Gel lan buraya

Kamera Şakası emocu cocuk Gel lan buraya

MANSOUR - Bari Bakh

İran'da yaşayan 30 milyon Azerbaycan Türkü'nden biri olan Amerika'ya kaçan bir ailenin çocuğu. O yüzden klibinde mımbım mımbıl memeler var. Yani İran'da yaşamıyor. Şarkı Amerika'da öyle tutuyor ki Youtube'da Amerikalıların söylediği onlarca amatör videosu var. Sizi Azeri popuyla başbaşa bırakıyorum. İyi eğlenceler.

Alem FM

Alem FM yayın politikası genel olarak, show, eğlence ve müzik şeklindedir. Alem FM’de yayınlanan programlar ise politika, sanat, ekonomi, spor, magazin, edebiyat, hayvan hakları ve astroloji gibi farklılıklar göstererek geniş bir yelpazeye yayılmıştır.
Alem FM İstanbul merkezli yayın yapmaktadır. Marmara bölgesinden 89.2 ve 89.3 frekanslarından Alem FM’i canlı dinleyebilirsiniz. Alem FM ÇUKUROVA MEDA GRUBU bünyesinde yayın hayatını sürdürmektedir.

Alem FM

İletişim Bilgileri
Telefon : 0212 449 33 00
Faks : 0212 481 96 04
Adres : Davutpaşa Caddesi No. 34 Cevizlibağ-Topkapı 34020 – İSTANBUL
ALEM FM PROTOKOL LİSTESİ (YÖNETİM )
GİRAY GÜNGÖR RADYO GRUBU GENEL YAYIN YÖNETMENİ giray.gungor@aksam.com.tr 212-449 33 00
FUSUN TUNCER ARICI MÜZİK DİR. & KONUK KOORD. fusun.tuncer@aksam.com.tr 212-449 33 09
SARP KURAL PROJE ve İŞ GELİŞTİRME sarp.kural@aksam.com.tr 212-449 33 13

Power Türk

Power Türk radyosunda dilediğiniz şarkıyı istek isteyerek yayın akışı içerisinde sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Power Türk dinleyen dinleyiciler hafta içi ve hafta sonu programcılar tarafından düzenlenen çeşitli programlarla keyifli dakikalar geçirmektedir.

Power Türk

Canlı yayın akışı;
PAZARTESİ-CUMA
Power Türk‘de hafta içi pazartesi ile cuma günü arasında sabit bir yayın akışı vardır. Haftanın ilk gününden sonu gününe kadar aynı programlar Power Türk‘de düzenli olarak yayınlanır.
06:10 POP SABAH
10:00-13:00 TOP TÜRKÇE POP
16:00-20:00 EVE DÖNÜŞ
20:00-24:00 YAZ AKŞAMI
24:0-06:30 TOP TÜRKÇE POP

Slow Türk

Slow Türk’ün ulusal bir radyo olması, popüler ve duygusal slow müzikler çalması nedeniyle Türkiye’de birçok ilde en çok dinlenen radyolardan birisi olmasını sağlamıştır. Türkiye’nin farklı illerinden Slow Türk‘ü sadece internet üzerinden değil, radyolarınızdan frekans ayarını yaparakda dinleyebilirsiniz.
Aşşağıda belirttiğimiz Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan illerden Slow Türk radyo dinleyebilirsiniz. Slow Türk radyosuna isteklerinizi göndererek, en güzel ve en çok dinlenen slow şarkıları sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.

Slow Türk

Oldukça Fazla Biliniyor
Popüleritesi günden güne artış gösteren Slow Türk, 1992 yılından bu yana kesintisiz olarak Power Group bünyesinde yayın yapmaktadır. Power Group 1.200 metrekare çalışma binası ve 160 personeliyle radyo ve televizyon hizmeti vermeye devam ediyor. Slow Türk gibi fazla bilinen bir diğer radyo kanalıda Joy Türk‘tür.

Kral FM

Sadece müzik yayını yapmayan Kral FM, yayın saati boyunca çeşitli programlarada yer vermektedir. Kral FM’in dinleyiciler tarafından tam not alan ve en çok dinlenen programları;

Kral FM

Basın Turu
Program hafta içi hergün, 07:30, 08:30 ve 09:30 saatleri arasında yayın yapar. İçerik olarak gazete haberleri ve gündemin önemli konularına Ahmet Soyöz’un sunumuyla yer verilir.
Kral FM Başkent Gündemi
Türkiye’nin başkenti Ankara’nın gündemine yönelik yayın yapılır. Başken Gündeminde, siyasi partilerin meclisteki konuşmalarından önemli bölümlere yer verilir.
Kral FM Köşe Yazarlarıyla Gündem
Programı Seçil Gören hazırlar Ahmet Soyöz sunar. Program hafta içi hergün 16:00 ve 20:00 saatleri arasında yayın yapar. Dünya ve Türkiye’de gelişen olaylara köşe yazarlarının bakış açısından yer verilir.
Kral FM Haber
Türkiye’nin radyolar üzerinden ençok dinlenen radyo haber programıdır. Türkiye’de ve Dünyada gelişen önemli haberleri dinleyicilerine ulaştıran program, Hafta içi hergün 08:00 – 09:00 – 11:00 – 12:00 – 15:00 – 16:00 – 18:00 – 19:00 ve 20:00 saatleri arasında yayınlanır.

13 Şubat 2013 Çarşamba

Radyo Sözlüğü

Radyo Sözlüğü
AMPLİFİKATÖR: Elektriksel işareti veya sinyali güçlendiren aygıt. BİA: Bağımsız İletişim Ağı. DESİBEL: Birbirlerinden milyonlarca kez farklı olan ses yüksekliklerini ölçmek için kullanılan ölçü birimi.
GÖRSEL RADYO (VISUAL RADİO): Telefon ekranından radyo yayınıyla ilgili içeriklerin görsel ve yazılı alınması. Nokia ve HP nin cep telefonları için geliştirdikleri FM radyo yayınının cep telefonları üzerinden sunacak olan sistem.
GUGLİELMO MARCONİ: 1895’de ilk telsiz yayınını gerçekleştiren ve radyonun mucidi olarak anılan kişi.
İNTERVİEW: Radyo muhabirinin bir konuk, bir uzman ya da bilgi sahibi herhangi biriyle yaptığı söyleşi.
MONO YAYIN: Kaydedilen ya da radyo ile yayımlanan sesleri, ses kaynaklarının mekandaki dağılımı göz önüne alınmadan gönderilen tekdüze ses.
RADYO ALICISI: Radyo dalgalarını almaya yarayan aracı. Yani evimizde radyo dinlerken kullandığımız cihaz.
RDS (RADİO DATA SYSTEM): Radyo Bilgi Sistemi. Radyo istasyonları yayınlarını yapabilmek için

2013 En çok hangi radyo dinleniyor?

2013 En çok hangi radyo dinleniyor?
Türkiye, radyolu günlere geri döndü. Halkın yüzde 63'ü günde 92 dakika radyo dinliyor. Radyoları en çok dinleyenler ev kadınları. Esprili sohbet programları ise büyük ilgi çekiyor Radyo dinleyicileri çok sadık. Dinledikleri radyoları kolay kolay değiştirmiyorlar Yaşları 30'un üzerinde olanlarda radyonun büyük hatırası vardır. Henüz televizyonun olmadığı yıllarda radyo çocuk-yaşlı, kadın- erkek herkes için "her şey" demekti. O tarihlerde radyo, bilgilendirme, eğlendirme ve güldürme görevlerini yerine getiriyordu. "Ajans"tan Türkiye ve dünyada neler olduğu öğrenilir, "Beraber ve solo şarkılar" programında şarkılar dinlenir, "Arkası yarın" larda bir hikayenin içine dalınır, "Radyo tiyatrosu" nda tiyatroya gitmiş gibi olunur, "Çocuk bahçesi" nde çocuklar hem birşeyler öğrenir hem gülerler, "Orhan Boran ve Yuki"siyle hep birlikte eğlenilir, Tarık Gürcan'nın o etkileyici sesinden şiirler dinler ve haftasonları da özellikle erkekler maçlara kilitlenirdi. Radyo evin, kahvehanenin ve işyerlerinin en önemli eşyalarıydı. Radyolara en güzel yerler ayrılır, üzerini örtmek için danteller örülür, çocuklardan uzak tutulmaya çalışılırdı. Ankara'da yayına başlayıp 1970'lerin başında yaygınlaşmaya başlayan TRT televizyonu, TRT radyosunu gözden düşürmeye başladı. TRT televizyonunun yayın saatini

11 Şubat 2013 Pazartesi

Radyo Dinle Radyoyo Radyo Nedir?

Radyo Nedir?Yayınlanan elektromanyetik dalgaları alıp, duyulabilen sese çeviren devrelerden oluşmuş cihaza Radyo denir.
1 . Elektrik dalgalarının özelliğinden yararlanarak seslerin iletilmesi sistemi.
2 . Elektrik dalgalarıyla düzenli olarak yayın yapan istasyon ve bu istasyonun programlarını düzenlemekle görevli kuruluş.
3 . Bu istasyonun yayınlarını alan araç:
"Kasabanın matemine hürmet olarak bu akşam radyo susturulmuştu."- R. N. Güntekin.
İlk radyo yayını 1907 de Berlin ile Kopenhag arası bir söz iletiminde yapıldı. 1910 da A.B.D.de bir müzik iletimi, 1914 de Belçika’da bir konser iletimi gibi cesaret verici olmayan birkaç deneme sonrası 1920 şubatında Büyük Britanya ‘da başladı.
Radyonun yaygınlaşması ise ancak 1955 yılında transistorlu alıcıların kullanımıyla başlar. Başlangıçta ulusal veya bölgesel hizmet veren radyo yayınlarında, kilometrelik dalgalar ( uzun dalga ) ve hektometrelik dalgalar ( orta dalga ) kullanılıyordu.
1930- 35 arası, dekametrelik dalgalarla (kısa dalga) yapılan yayınlar deniz ötesi ülkelere erişme olanağı sağladı. Böylece radyo iletişim dünyasının vazgeçilmez araçlarından biri haline geldi.
Elektromanyetik dalga alıcısı; Radyo dalgaları'ndaki ses modülasyonunu önce Elektronik ortama sonrada sese çeviren elektronik alet; alıcı.